CAMPANYES D'ESTERILITZACIÓ d'animales de companyia

Cadasquna de les cadellades d'animales suposa una mitjana de 8 naixements. Està demostrat que d'eixa camada al menys el 30% serà abandonat més endavant o mal regalat i inclús en la gran majoria dels casos sacrificat. Açò es podria evitar esterilitzant als nostres animals. Tu eres responsable no sols d'ells, també dels seus cadells, responsable del seguiment de per vida d'eixos cadells i en tot cas de la descendència dels mateixos. Seràs responsable dels abandonaments que tinguen lloc al llarg de les generaciones; evitar-ho és la teua decisió.

 

 ¿Per què esterilitzar?

VENTATGES de l'esterilització en femelles:

  ▪Eliminació del cel, per la qual cosa deixen de tacar i marcar en casa. Desapareix l'ansietat, els maullits i queixits de les gates. Les gosses deixen d'atraure als mascles i de tractar de fugir darrera d'ells.

  ▪S'elimina per complet la possibilitat d'aparellaments i per tant de cadells no desitjats.

  ▪Les femelles no pateixen els embaraços psicològics que en ocasions apareixen rera el cel.

  ▪S'estalvien les infecciones uterines i els quistes ovàrics, a més a més es redueix la incidència de tumors de mama.

  ▪Desapareixen els inconvenients y riscos d'altres mètodes anticonceptius, com les inyeccions hormonals.

VENTATGES de l'esterilizació en mascles:

  ▪Desapareix el desitg sexual de l'animal, el que farà que deixe de montar a altres animales o persones.  No es mostrarà ansiós i frustrat quan detecte a una femella en zel; i no tindrà ganes de fugir amb el risc que comporta que un animal criat en una casa deambule tot sol pel carrer.

  ▪Es redueix l'agressivitat cap als altres mascles.

  ▪En el cas dels gats i també d'algunos gossos desapareix el marcatge amb orina de la casa.

  ▪Influeix positivament en les afeccions de próstata i altres malalties d'orige hormonal (afeccions de la pell, etc.)

 

¿Què mètode utilitzar?

 

ESTERILITZACIÓ

  En femelles:

 

 Ovariohisterectomia: consisteix en retirar ambdos ovaris i l'úter, açò es realitza amb cirurgia baix anestèsia general. És una cirurgia prou segura i no sol presentar complicacions.

El propietari simplement té que realitzar alguns comptes després de l'operació, per evitar infecció en la zona de cirurgia; el veterinari indicarà com fer-ho.

En una setmana la nostra mascota estarà recuperada. (Vore ventatges de l'esterilització en femelles).

 

 

  En macles el més recomanable és una senzilla operació anomenada:

 

 Orquiectomia, que consisteix en la extirpació bilateral dels testicles. La cirurgia es realitza baix anestèsia general, en tots els casos.

De la mateixa manera que l'esterilització en femelles hi ha que tindre unos comptes post-operatoris que indicarà el veterinari.

La recuperació és molt ràpida (3 o 4 dias), i les complicacions són molt rares. (Vore ventatges de l'esterilizació en mascles).

 

L'edat idònia per a ambdues intervencions està entre els 6/8 mesos (en femelles preferiblement abans del primer zel), encara que la realització d´esta intervenció en animals de més edat, aporta el mateixos beneficis. També cal tindre en compte, que el risc de l'anestèsia es redueix com més jove siga l'animal.

 

 

Altres opcions

 

   Vasectomia: lligadura o tall del conducte deferent. Amb esta intervenció el mascle no perd l'interés per les femelles però ja no va a ser fèrtil; només tindrà la finalitat de controlar la sobrepoblació. Així doncs no anem a eliminar els marcatges, ni l'ansietat de l'animal lligades a la producció d'hormonas sexuals, tanmateix tampoc evitarem les afeccions  de  pròstata i altres malalties com afeccions de pell, etc.

 

   Lligadura de trompes: és també una intervenció quirúrgica que anula la gestació però manté l'activitat hormonal normal de la femella. Amb esta intervenció la femella manté els zels, atrau als mascles, és receptiva i accepta l'acoplament. Tampoc preveu les malalties de l'aparell reproductor ni els embarasos psicològics.

  

   Castració química: (només en gossos), consisteix en uns implants injectables amb efectes esterilitzants amb una durada d' aproximadament 6 mesos. És tracta d'una castració reversible l'efecte de la qual deixa de ser efectiu a partir dels 6 mesos, des d´eixe moment fins 12 mesos després d'haver sigut administrat el fàrmac (este període pot variar depenent de l'animal), el gos tornarà progressivamente a ser fèrtil.

 

   Els tractamients químics: (només en femelles), són fármacs que bloquegen les hormones. No són tractaments totalment segurs, doncs encara que inhibeixen el zel, este període pot ser variable depenent de la raça i factors ambientals, com la presència de mascles o altres femelles fèrtils, amb el que podria haver-hi montes indesitjades, amb el consegüent embaràs. Els hi ha en píndoles i en injectables, sent més recomanable la segona opció, aplicada clar està, per un professional veterinari, amb la periodicitat que ell indique.

 

  Encara que ací podem trobar una breu descripció de tots el mètodes de esterilització que existeixen en la actualitat, cal que siga el professional veterinari qui ens done més informació al respecte, aclare els nostres dubtes i recomane el tipus de tratament o intervenció més adequat en cadasqun dels casos.

 

¿Sabíes que...?

 

Existeixn dos tipus de mètodess abortius:

 

Farmacològic: és recomanable administrar l'abortiu al finalitzar el zel, encara que es pot fer igualment i amb la mateixa efectivitat dins del termini de 45 dies després de la monta. És un mètode prou segur i amb escasos o nuls efectes secundaris.

 

Quirúrgic: es practica com una esterilització però amb més riscos; en este mètode no hi ha terminis, però es recomanable fer-ho abans que l'embaràs estiga  molt avançat, doncs com més temps transcorrega majors seran els riscos operatius.

 

Mites i realitats sobre l'esterilització

 

MITE

●La femella per poder ser esterilitzada ha de parir al menys una volta.

●La mascota esterilitzada engreixa excesivament.

●Elsos animals esterilitzats perden la seua inteligència i les seues qualitats (per exemple ser guardians).

Privar a un animal de la seua sexualitat esdeve una crueltat.

●Els animals esterilitzats perden vitalitat, emmalalteixen, es tornen apàtics.

 

REALITAT 

La femella NO necessita haver tingut una cadellada abanss de ser esterilitzada.

●Encara que la mascota pot presentar tendència a engreixar, perquè disminueix el seu metabolisme; açò es pot solventar fàcilment per mitja d'una dieta.

Les qualitats de l'animal permaneixen intactes.

●Els animals s'aparellen i concebeixen a causa d'instints biològics, i no per placer, per tant no se senten privats sexualment.

El seu temperament, vitalitat, afecte, ganes de jugar... no canvien. L'esterilització els fa més sociables i menys problemàtics.

 

 

VIII campanya d'esterilització

NOVEMBRE 2017

- PREU REDUIT -

GAT GOS
<10 Kg. 10-24 Kg. >24 Kg.
65€ 95€ 110€ 120€
GATA GOSSA
<10 Kg. 10-24 Kg. >24 Kg.
135€ 165€ 210€ 230-260€


* Serà necessari solicitar cita per a la intervenció, a partir d'octubre 2017, trucant al teléfon de la clínica
964 360 650 en horari de consulta:

- dilluns a divendres, de 10 a 12h i de 17 a 20h.

Colabora:

Subvenciona: